Plovoucí podlahy se v našich domácnostech objevují stále častěji a rozhodně se není čemu divit. Do bydlení totiž přináší nejednu výhodu. Znáte všechny přednosti, které vám může nabídnout plovoucí podlaha?

Co je vlastně plovoucí podlaha?

Je to jedna z nejoblíbenějších podlahových krytin, přesto však mnoho lidí pořádně neví, co je plovoucí podlaha vlastně zač. Svůj název získala proto, že se pevně nepojí k podkladu. Říká se, že je položena tzv. plovoucím způsobem.

Plovoucí podlahy se vyrábí z různých materiálů, nejoblíbenější jsou dřevěné a laminátové. Liší se nejen dekorem, ale samozřejmě také kvalitou, kterou určuje nosná vrstva. Do kvality má co mluvit i svrchní vrstva, která může být tvořena vícero vrstvami – čím více vrstev, tím větší odolnost proti poškrábání.

Final floor

Poznejte výhody plovoucí podlahy

Pokud uvažujete o pořízení plovoucí podlahy, určitě chcete znát její přednost, které nabízí. A  není jich zrovna málo!

Snadná montáž i demontáž

Jednou z velkých výhod tzv. plovoučky je jednoduchá pokládka. Montáž plovoucích podlah je opravdu nenáročná, navíc poměrně rychlá. Podobně je tomu i s demontáží, která nezabere mnoho času a hravě ji zvládne i běžný domácí kutil a šikula, kterému práce není cizí.

Žádný nepořádek

Určitě musíme zmínit fakt, že při pokládce této podlahové krytiny nevzniká prakticky žádný nepořádek. To je bezesporu velké plus.

Široký výběr dekorů

Jestli se plovoucí podlaha může něčím hrdě chlubit, pak je to opravdu široký výběr dekorů a vzorů, ve kterých je k dostání. Budete mile překvapeni, kolik možností máte k výběru. Plovoucí podlaha dokáže věrně imitovat dřevo i keramiku.

Vhodná pro podlahové vytápění

Jde o typ podlahové krytiny, na který můžete vsadit i v případě, kdy počítáte s podlahovým vytápěním. To je výhoda oproti jiným podlahovým krytinám, protože ne všechny jsou pro podlahové vytápění vhodná. Lidově nazývaná plovoučka ano.