Uvažujete nad renovací stávající podlahy a chcete se pustit do její pokládky na vlastní pěst? Možná si myslíte, že na tom vlastně nic není. Jenže pokládka podlahy dokáže nepříjemně potrápit a mohou nastat potíže, se kterými si nebudete vědět rady.

Stačíte na pokládku podlahy sami?

Pokud si koupíte nový celoplošný koberec, s největší pravděpodobností vám nebude dělat problém smotat ten starý a vyměnit jej za nový. Na položení nového koberce opravdu nic náročného není. Horší to ale může být v případě jiných druhů podlahové krytiny – tehdy už se pokládka podlahy může proměnit v noční můru.

Každá podlaha si totiž žádá trochu jiný způsob pokládání. Je rozdíl, jestli pokládáte lino nebo plovoucí či vinylovou podlahu. Na začátku si můžete být jistí, že na to stačíte svépomocí, ale v polovině zjistíte, že jste snahou být soběstační napáchali více škody, nežli užitku.

installing plate indoors

Firma pomůže předejít škodám

Již nejednou se stalo, že na první pohled nenáročná pokládka podlahy nedopadla úplně dobře. Proto je rozumnější spolehnout se na odbornou firmu, která se na pokládání nových podlah specializuje a má mnohem více zkušeností, nežli kterýkoli domácí kutil.

Výhody, které přináší spolupráce s odborníky

Jakmile máme využít služby od profesionálů, jako první před sebou vidíme nutnost finanční investice. Ta se ale ve většině případů vyplatí, protože vám může peníze ušetřit. Někdy se totiž může stát, že si vyberete takový typ podlahové krytiny, který nebude vzhledem k současnému stavu podkladu – tehdy byste zbytečně vyhodili peníze oknem.

Specializovaná firma zhodnotí nejen stav podkladu, ale doporučí i vhodný typ krytiny, kterou následně svépomocí položí. Ušetří tak nejen vaše peníze, ale i starosti a samozřejmě čas, který byste jinak museli vynaložit na samotnou pokládku.