Vinylová podlaha je ideálním řešením do kuchyně. Její snadná údržba, hygienické vlastnosti, krásný vzhled, odolnost proti poškrábání, antistatické vlastnosti a teplo na dotek, potěší každého majitele!

Vinylová podlaha je ozdobou každého interiéru

&Nepřeberné množství barev a struktur inspiruje každého, kdo váš byt navštíví. Proto rozhodně stojí za to, postarat se o její ideální sladění s designem a charakterem interiéru. Jestliže vybíráte podlahu během rekonstrukce, nabízí se otázka, zda je vinyl vhodnou podlahovou krytinou i do kuchyně. Naši experti rozhodně s výběrem vinylu do kuchyně souhlasí a ve většině případů jej dokonce doporučují raději, než kteroukoli jinou podlahovou krytinu. Proč?
Final floor

Navrhněte pro svou kuchyň nezvyklé, přitom zajímavé řešení podlahy

Často se na nás klienti obracejí s radou ohledně výběru vinylové podlahy do kuchyně. Stále se totiž mezi zákazníky vyskytuje názor, že vinyl do kuchyně rozhodně ne. Pokud si však do kuchyně vinylovou podlahu pořídíte, již brzy oceníte její příjemný teplý povrch, který s jinou podlahou můžete jen těžko zažít. A má mnoho dalších plusových vlastností!

Nejvíce oceníte její odolnost vůči mechanickému poškození. Zvláště v kuchyni hrozí největší riziko poničení podlahy od pádu ostrých či těžkých předmětů. S tím si vinyl dovede mnohem lépe poradit, než například plovoucí podlaha.

Potěší i svou nenáročnou údržbou. Na vinylovou podlahu se může bez starostí vylít tekutina, aniž by došlo k poškození zámků a hran podlahy. Její antibakteriální a antistatické vlastnosti jsou dalším bonusem, který ocení především alergici. Vinyl stačí jednoduše setřít vlhkým hadříkem nebo použít parní čistič. Pak bude vaše kuchyně hygienicky čistá, i když se v ní budou pohybovat domácí mazlíčci.

Proč si pořídit vinylovou podlahu i do kuchyně?

Kuchyň je jednou z nejvíce frekventovaných místností v domě. Nejčastěji si jí mnozí spojují pouze s vařením a pečením. Ale když se zamyslíte, trávíte v ní mnohem více času. U jídelního stolu, kde jíte, pracujete, děláte s dětmi úkoly. Proto je výběr podlahové krytiny do kuchyně klíčový. Vinylová podlaha je odolná vůči vlhkosti, mechanickému poškození, je dobře zvukotěsná a má perfektní tepelnou izolaci. Vinyl je zkrátka skvělou volbou právě pro vás a vaši kuchyni.

Je vhodné dát vinylovou podlahu i pod kuchyňskou linku?

Vinylové podlahy jsou vhodné i pod kuchyňské linky i jiné těžké skříně, které máte v interiéru. Zde doporučujeme vybírat z následujících vinylových podlah:

vinylová podlaha lepená – je výrobci doporučována jako vhodná podlahová krytina i na místa, která jsou dlouhodobě zatížena těžkými předměty, jako jsou skříně, komody, stoly, kuchyňské linky, křesla, gauče, apod. Lepené vinylové podlahy nejsou vlivem působení těžké váhy ohroženy na funkci.

běžná levná vinylová podlaha s LVT jádrem – tuto podlahu nedoporučujeme používat v místech, kde by byla dlouhodobě vystavena těžkým předmětům. Máme na mysli podlahy s nižší celkovou tloušťkou. V takovém případě může dojít vlivem působení zatížení k eliminaci plovoucí funkce podlahy.

kvalitní vinylová plovoucí podlaha s rigidním jádrem – tyto vinylové podlahy díky minimální tepelné roztažnosti a pevnějším zámkům velmi dobře odolávají působením těžké váhy na jedno místo. Tento typ podlahy doporučujeme všem zákazníkům, kteří nechtějí ve svém interiéru volit lepenou vinylovou podlahu a dávají přednost plovoucí vinylové podlaze.b}*