Vinylové podlahy jsou perfektní volbou při výběru podlahové krytiny do interiéru. Hodí se do moderních i klasicky zařízených bytů či domů. Jaký dekor podlahy vybrat právě do vašeho bytu?

Vinylové podlahy jsou skvělou volbou do každého interiéru

Vinylová podlaha je určená pouze do vnitřních prostor, není vhodná pro venkovní použití nebo v místnostech, kde kolísají teploty a vlhkost. V takovém případě máme na mysli například sklep nebo půdu. Jsou však vhodné všude tam, kde toužíte vykouzlit příjemný prostor, který bude vaší perfektní vizitkou. Vinylové podlahy díky vysoké odolnosti vůči mechanickému poškození jsou vhodné do kterékoliv místnosti ve vašem bytě, domě, ale také v kanceláři, komerčních prostorech apod.

 

Snadnou pokládku ocení každý investor

Vinylové podlahy se pokládají dvojím způsobem a to lepením, nebo plovoucím způsobem. První varianta je časově náročnější, ale taková podlaha odolává lépe bodovému zatížení. Vinylové podlahy obecně jsou také vhodné pro použití na podlahové topení. Během používání oceníte její odolnost vůči vodě a vlhkosti, kdy nehrozí poničení podlahy nebo dokonce její nabobtnání. Vinylová podlaha je zkrátka skvělou volbou do každé místnosti v bytě.  A jaké jsou k dostání dekory?
Final floor

Design vinylové podlahy

Jak vybrat nejlepší design vinylové podlahy? To je častý dotaz našich klientů. Vinylové podlahy jsou vyráběny v mnoha dekorech. Najdete vinyl s dekorem dřeva, betonu, kamene i retro kachliček. Není proto žádný problém, vybrat dekor, který bude perfektně ladit s vybavením vašeho interiéru.

Světlé vinylové podlahy – doporučujeme do menších, tmavších prostor, protože je prosvětlí a opticky zvětší. Lze je snadno kombinovat s barvami a tmavšími doplňky. Světlý vinyl dodá interiéru dojem čistoty, jednoduchosti, elegance a nadčasovosti.

Tmavé vinylové podlahy – jsou skvělou volbou do větších prostor s velkými okny. Dobře se kombinují se světlým nábytkem i výmalbou. Místnosti pak nebudou působit ponuře a smutně.

Šedé vinylové podlahy – působí moderně, elegantně a je dobré je kombinovat s teplými barvami nábytku, aby prostor nepůsobil příliš chladně. Šedé vinylové podlahy naši zákazníci často volí do kanceláře, ložnice, dětského pokoje, nebo koupelny, kde se snadno kombinují s dalšími dekoracemi, které se dají snadno vyměnit, a místnost obratem získá nový vzhled.

Teplé barvy vinylové podlahy (hnědé, žluté, béžové) – budou dobrou volbou pro ty, kteří milují přírodní tóny dřeva a inspirují se při zařizování interiéru právě v přírodě. Teplé odstíny vinylové podlahy celý interiér krásně zútulní a prosvětlí.

Kamenné vinylové podlahy – nachází časté uplatnění například v koupelnách, kuchyních nebo ve vstupních chodbách. Stylově na první pohled dokonale nahradí klasickou kachličku, přesto jsou velmi teplé a můžete na nich chodit pohodlně bosou nohou i v létě, kdy není zapnuté podlahové topení.

LVT panely na stěnu

Věděli jste, že LVT panely můžete použít i na jiném místě, než na podlaze? Tato varianta je skvělou volbou na místa, kde se běžně používají obklady. Tedy na stěnách. Je to tak snadné a tak moderní! Například při uspořádání kuchyně můžete sladit podlahu i stěny do jednoho tónu. Interiér bude působit čistě, moderně a bude snadno udržovatelný.

Náš tip: Pokud zvažujete interiér situovat do rustikálního stylu, kombinujte bílý stylizovaný nábytek s dřevěnými panely na stěnách. Výsledkem budete očarováni! Získáte snadno a rychle kuchyň v útulném venkovském stylu, navíc nebudou zdi či stropy zatížené váhou keramické dlažby.

Pamatujte, že pokládání vinylové podlahy na svislý povrch vyžaduje důkladnou přípravu podkladu. Stěny musí být čisté, zbaveny prachu, mastnoty a nečistot. Vhodné je použití lepidla přímo na vinyl a to rychle tuhnoucí kontaktní.