Nevíte, jak pečovat o vinylovou podlahu, aby dlouho zůstala krásná jako nová a dělala vám doma parádu? Pak jste tady správně! Vinylová podlaha určitě patří mezi nejoblíbenější podlahové krytiny. Je cenově dostupná, nabízí mnoho krásných dekorů a dokáže mile překvapit i svojí odolností. Poradíme vám, jak pečovat o vinylovou podlahu, aby si co nejdéle zachovala své úžasné vlastnosti.

Jak pečovat o vinylovou podlahu

Vinylová podlaha vůbec není náročná na čištění a údržbu. To je jedna z jejích předností, pro které jste se právě pro tento typ podlahové krytiny možná rozhodli i vy. Přesto je ale potřeba věnovat podlaze z vinylu určitou péči, aby vám mohla doma sloužit léta a stále vypadala krásná, jako kdybyste ji pořídili teprve nedávno.

Základem je, asi jako u každé jiné podlahy, pravidelné odstraňování hrubé špíny a nečistot. Kromě běžného zametání, případně vysávání, byste měli přidat také vytírání.

Final floor

Používejte vhodné prostředky

Dnešní trh je doslova zahlcen různými prostředky na čištění. Doporučujeme vybírat pouze takové, které jsou určené pro péči o vinylovou podlahu. Jinak riskujete, že podlahu nenávratně zničíte. Na vinylovou podlahu nepoužívejte vosky, leštidla, rozpouštědla ani přípravky, které v sobě obsahují chlór nebo odmašťující látky.

Pokud si s výběrem čisticího prostředku nevíte rady, nechte si poradit od specialistů na podlahy, kteří vám budou umět vysypat z rukávu všechna esa a jistě doporučí, čím se o podlahu starat.

Jak často?

Každý den byste měli podlahu zamést. Zabráníte tak tomu, aby se na ní hromadily drobečky, nečistoty a prach. Jednou do týdne si podlaha určitě zaslouží vytřít. Ať už budete vytírat mopem nebo hadrou na koštěti, to už necháme na vás. Důležité je používat teplou vodu a speciální přípravek. Dojde-li ke vzniku nějaké skvrny, tady na nic nečekejte a podlahu vyčistěte hned.